Gitaarles Nijmegen  Renze Bosman, klassiek en rock

Home Docent Lessen Tarieven en vakantierooster Leslocaties contact en nieuws

Over de docent:          

“Bach en rock”

Renze raakte als jong kind in de ban van de rockmuziek die in de jaren 70 gedraaid werd. Het was de tijd van Led Zeppelin, Pink Floyd, the Who en Deep Purple.

Hij kreeg zijn eerste gitaar toen hij 10 jaar oud was van een oom, de “hippie” van de familie. Hoewel hij klassiek les kreeg en als puber in de ban raakte van klassieken zoals Sor, Los Lobos en J.S. Bach, bleef hij ook elektrisch gitaar spelen in de schoolband en later in de Noordhollandse coverband The Charge.

Na een periode van “12 ambachten,13 ongelukken” besloot hij zijn hart te volgen en begon hij in 2000 aan het conservatorium in Arnhem, waar hij in 2004 zijn bachelor Klassiek Gitaar met bijvakken Elektrische gitaar en Lichte muziek behaalde. Hiermee werd hij bevoegd gitaardocent.

Renze vindt het leuk om de liefde voor de muziek aan anderen over te dragen. Om je favoriete muziek te spelen, heb je de juiste basis en technieken nodig. Dit geldt zowel bij klassiek gitaar als bij de solo’s, riffs, sweep picking en fingerpicking bij de elektrische gitaar. Maar ook het plezier bij het gitaar spelen wordt niet uit het oog verloren.

Inspiratie voor elektrisch gitaar: Ingwie Malmsteen, ACDC, Metallica, Shreds, Steve Vai, Jimi Hendrix.